Volimo domaće waffle, a osim što ih je jednostavno napraviti, ne morate se brinuti da ih netko od ukućana neće voljeti. Slatki, slani, s topingom ili bez, obično sve verzije “prolaze”! Mi vam donosimo recept za najmekše tijesto koje se topi u ustima.
Recept za waffle koje ćete obožavati
Nešto najbolje nakon izuma palačinki su definitivno waffli. Imaju i svoj svjetski dan koji se obilježava 25. ožujka, što samo govori o tome koliko ih obožavaju ljudi diljem svijeta. Jedna priča kaže kako su upravo waffli zaslužni zašto danas imamo kornete za sladoled.
Naime, davne 1904. godine u Missouriju jednom je prodavaču ponestalo čašica za sladoled pa je pitao susjednog prodavača waffla da mu pomogne da u njima posluži sladoled. Ovaj recept za mekane waffle rado ćete iznova praviti, a možda im i vi osmislite neku novu namjenu!
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice otopljenog maslaca
- šalica mlakog mlijeka
- oko 4 šalice glatkog ili pirovog brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice običnog šećera
- po želji malo cimeta i ekstrakta vanilije
Pomiješajte jaja sa šećerima i dodajte maslac te mlijeko te sve dobro pjenjačom umutite. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa ubacite u tekuću smjesu. Još jednom lagano špatulom pomiješajte da se sastojci sjedine. Zagrijte aparat za waffle i premažite ga s malo maslaca ili ulja u spreju. Smjesa mora biti gusta, a peče se minimalno 4 minute bez otvaranja aparata. Po potrebi provjerite i pecite još minutu.
Za ljepšu teksturu brašno možete prosijati, a bjelanjke posebno umutiti u snijeg te potom dodati u smjesu. Od ove količine dobit ćete 2 – 3 ture, ovisno o aparatu koji imate.
Većina ljubitelja waffli na njih će staviti čokoladni namaz, no preporučujemo još neke fora kombinacije:
- bijela čokolada i šumsko voće
- maslac od kikirikija i džem po izboru
- posip mješavinom cimeta i šećera
- preljev od karamele s komadićima keksića
- slatko vrhnje i svježe voće
- kuglica sladoleda
I savršen vikend može početi 🙂 Dobar tek!