U hladnijim danima tijelo traži nešto toplo i ukusno, a kraj dana idealan je za takav obrok. Ako ne znate što za večeru, ova kremasta juha s bundevom oduševit će vas zbog neočekivanog sastojka – kokosove kreme!
Ako ne znate što za večeru, obavezno isprobajte juhu koja obećaje rapsodiju okusa
Kokosova krema čest je sastojak u brojnim azijskim jelima, no ponekad je baš ono što nam treba kako bismo začinili uobičajena poznata jela. Tako ćete ovim receptom stvoriti novu verziju klasične krem juhe od bundeve, a u okusima će uživati svi ukućani!
Sama bundeva izuzetno je hranjiva i ukusna namirnica koja prija u slanim i slatkim jelima. Jača imunitet pa je posebno volimo zimi, a prepuna je i raznim vitaminima. Pomaže kod zatvora i upale debelog crijeva, a smanjuje i kolesterol u krvi. Možemo slobodno reći da se radi o svestranoj namirnici koju je uvijek dobro imati pri ruci. Isprobajte ovaj recept već danas!
Potrebni sastojci:
- maslinovo ili kokosovo ulje za kuhanje
- malo himalajske ili klasične soli
- pola konzerve kokosove kreme
- jedna srednja slatka bundeva
- 1 vezica mladog luka ili glavica crvenog luka
- začini po izboru: kurkuma, papar, muškatni oraščić, timijan, chilli
Postupak
Na ulju lagano popržite luk pa kad omekša dodajte kockice narezane i očišćene bundeve, začinite i dodajte vodu tek toliko da prekrije bundevu. Kuhajte dok ne omekša te potom štapnim mikserom sve usitnite i dodajte kokosovu kremu te pustite da još prokuha i sve se zajedno sjedini. Po potrebi dodajte još začina.
Ova juha brzo je gotova, a može se jesti i sutradan. Za još posebniji okus i ako imate višak vremena, bundevu i luk možete u pećnici peći 40-ak minuta te potom usitniti štapnim mikserom i nastaviti po uputama. Jedno je sigurno, ako ne znate što za večeru, ova juha nešto je što ćete rado pripremati cijele jeseni i zime!