Iako su neki recepti jednostavni i brzi, ponekad ih se jednostavno ne sjetimo kada nam trebaju. Ovo lisnato sa špinatom odlična je večera za cijelu obitelj ili zanimljivo predjelo, stoga recept uvijek imajte pri ruci!
Lisnato sa špinatom – recept koji ćete iznova pripremati
Potrebni sastojci
- 120 grama omekšalog krem sira
- 1 veće jaje
- 1 žlica maslinovog ulja
- pola žličice usitnjenog kopra: svježeg ili suhog
- 250 gr očišćenog, osušenog i sitno nasjeckanog špinata
- 60 gr mrvljenog feta sira
- 2 žličice usitnjene slanine: svježe ili prepečene
- sol i papar po okusu
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 1 žlica otopljenog maslaca
Priprema
Uzmite 9-dijelni kalup za muffine i malo ga nauljite. Krem sir otopite u lončiću ili mikrovalnoj dok se ne otopi, ali prije nego se počne kuhati. Dodajte jaje, ulje i kopar i dobro pomiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte špinat, feta sir i slaninu. Ulijte smjesu od krem sira i dodajte soli i papra te pomiješajte vilicom da se smjesa spoji.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Lisnato tijesto podijelite na 9 kvadrata. Svaki kvadrat utisnite lagano u kalup od muffina (po potrebi prethodno još malo razvaljajte tijesto). Potom dodajte smjesu jednako u svaki od 9 kalupa i spojite vrhove lisnatog tijesta kako biste zatvorili smjesu. Potom svaki komad premažite otopljenim maslacem. Po želji pospite i crnim/bijelim sezamom. Pecite na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta dok ne poprime zlatno – žutu boju. Potom ih izvadite i ostavite 10-ak minuta da se prohlade i lagano tupim nožem pogurnite rubove da ih lakše možete vaditi.
Bonus savjet: Umjesto muffin kalupa možete smjesu staviti na razvaljano lisnato tijesto te zarolati i rezati na manje komade, kao sushi te ih vodoravno položiti. Samo ih razmaknite jer će se prilikom pečenja raširiti.