Bez obzira kuhate li svaki dan ili naručujete dostavu, ideja za ručak i večeru uvijek nedostaje! Užurbane suvremene žene vole recepte koji se brzo pripremaju i po mogućnosti uz sastojke koje većinom uvijek imamo kod kuće. Danas vam donosimo jedan takav, kojeg ćete rado pripremati iznova!
Kremasti umak s piletinom i špinatom idealan je uz svaki prilog
Za ovaj kremasti umak potrebni su vam jednostavni sastojci i začini koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji. Možete ga napraviti i za 2 dana pa tako uživati u vikendu bez kuhanja!
Potrebni sastojci (za 2 osobe):
- 200 grama tjestenine po izboru (za zdraviju verziju birajte onu s pirovim brašnom)
- 2 komada pilećih filea nasjeckanih na kockice
- sol, papar
- malo brašna ili gustina za piletinu
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 režnja češnjaka
- 1/3 šalice pilećeg temeljca
- 1 žličica limunovog soka
- pola žličice senfa
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 3 šake baby špinata
- pola šalice naribanog parmezana
Prvo skuhajte tjesteninu al dente, prema uputama. Ocijedite tekućinu ostavljajući pola šalice za umak. Kockice piletine uvaljajte u brašno ili gustin i stavite pirjati na malo maslaca. Začinite solju i paprom i pirjajte 10- ak minuta. Izvadite piletinu i tavu maknite s vatre. U istu tavu dodajte češnjak, pileći temeljac, sok limuna i senf. Vratite na vatru na minutu dok se tekućina ne reducira i sastojci povežu. Potom u istu tavu dodajte piletinu, vrhnje za kuhanje i špinat te kuhajte 5 minuta na slaboj vatri. Dodajte tekućinu u kojoj se kuhala tjestenina, malo po malo dok ne dobijete željenu gustoću umaka. Na kraju umiješajte parmezan i po potrebi dodajte još soli i papra. Uz njih možete dodati i malo origana, crvene paprike i mljeveni muškatni orah.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.