Kao i za mnoga poznata jela i slastice, svatko ima svoju inačicu recepta. Onaj za fritule često se razlikuje u nijansama koje puno znače. Kako biste ovih blagdana uživali u najukusnijim fritulama ikad, slijedite ovaj recept i neka vam uvijek bude pri ruci. Prognoziramo da ćete ih često raditi!
Recept za najbolje fritule i najjednostavniju pripremu
Preporučujemo da ovaj recept za najbolje fritule pripremate točno po uputama kako bi zaista i bile najbolje koje ste do sada probali. Većinu sastojaka ionako imate kod kuće, a slobodno pustite maštu na volju kada birate dodatke i preljeve. Listići kokosa, mljeveni keksi ili lješnjaci, čoko i voćni preljevi… sve će to odlično nadopuniti vaše fritule i oduševiti goste!
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 360 grama čvrstog jogurta (dvije čaše od 180 gr)
- glatko brašno
- 4 žlice šećera
- 2 vanilin šećera
- ribana korica limuna
- 2 kapi ruma
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- po želji 2 kapi ekstrakta vanilije
U većoj zdjeli miksati sve sastojke osim jogurta , brašna i praška za pecivo, dok ne dobijete povezanu smjesu. Potom ubacite jogurt i još malo miksajte. Nakon toga ubacite prašak za pecivo i 20 vrhom punih žlica glatkog brašna. Sve zajedno miksajte kratko da se povežu sastojci.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
U dublju tavu ili lonac staviti dovoljno ulja da prekrije dno (jer fritule ne smiju dotaknuti dno posude) i staviti da se grije. Ulje je spremno kada na žličicu stavite malo smjese, ubacite u ulje i počnu se stvarati grudice. Sada slijedi najvažniji do recepta. Za savršeno okrugle fritule potrebno je malo “uprljati ruke”. Uzmite čistom rukom šaku smjese te stisnite. Ono što izađe između palca i kažiprsta pokupite žlicom i ubacujte u ulje. Žlicu nakon svakog grabljenja isperite u malo vode da se tijesto ne lijepi za nju. Fritule bi ovim postupkom trebale biti potpuno okrugle pa ih stoga nije potrebno niti okretati u ulju jer se same rotiraju. Pecite do zlatno – smeđe boje i vadite rupičastom žlicom te stavljajte na papir kako bi upio višak masnoće.