Ako inače volite jaja, moguće da su vam klasične pripreme poput “na oko” ili kuhana, već pomalo dosadile. No to nije razlog da zaboravite na ovu divnu namirnicu. Samo je vrijeme za isprobavanje novih načina pripreme. Poput ovog omleta, koji se nevjerojatno brzo i lako priprema, a okus je fantastičan!
Najukusniji omlet koji ćete iznova pripremati
Ovaj recept kao rezultat ima najukusniji omlet koji osim za sebe možete pripremati i za drage goste. Voljet će ga čak i izbirljivi mališani, a oni stariji mogu ga i sami pripremati ili uz pomoć vas.
Potrebno za 1 osobu:
- 2 veća ili 3 manja jaja
- malo mlijeka
- malo sira po izboru
- nekoliko šnita omiljene salame
- zrnati sir
- kockica maslaca
- sol i papar
U zdjelicu stavite jaja i dodajte malo mlijeka, sol i papar. Sve zajedno pomiješajte vilicom da se sastojci spoje. Nemojte puno miješati da ne dobijete pjenastu strukturu. Na slabiju vatru stavite tavu i dodajte kockicu maslaca. Čim se maslac rastopi dodajte smjesu od jaja i počnite kružnim laganim pokretima špatulom miješati smjesu. Kako je vatra manja, jaja neće odmah početi s pečenjem i upravo je u tome poanta. Lagano nastavite miješati špatulom, gurajući rubove prema sredini sve dok nakon par minuta jaja nisu gotova. Naribajte malo sira po izboru tik pred kraj pečenja i čim se sir rastopi izvadite jaja.
Ovaj najukusniji omlet ikad poslužite uz dvije žlice zrnatog sira, kruh i salamu po izboru. Salamu možete također prethodno malo prepeći na tavi za još bogatiji okus. Uz čašu soka od naranče i kavu ovo je doručak kao iz najboljeg hotela. Uživajte!